header

Frequently Asked Questions

Dit is een overzicht van de meest gestelde vragen over Stichting Saret
 • Wat betekent Saret?

  Een "saret" was in de Israelische samenleving een slaaf die bij het jubeljaar besloot vrijwillig in dienst te blijven van zijn meester. Dit gebeurde symbolisch door dat de slaaf met een priem het oor doorgeboord werd aan de deurpost van het huis. Dit wordt beschreven in Exod. 21:1-6. Wij volgen deze rituelen uiteraard niet meer in de nieuw-testamtentische bedeling. De medewerkers (bestuur en staf) hebben jarenlange toewijding aan het wereldwijde Lichaam van Christus op deze manier willen bevestigen.
 • Hoe werkt Saret?

  Stichting Saret is sedert 1 augustus 1988 een non-profit organisatie voor onderwijs en ondersteuning. Middels een website, maar ook door studiemateriaal ondersteund zij de gemeente van Christus. Binnen het team zijn verschillende leden beschikbaar voor spreekbeurten en cursussen. Stg. Saret is daarbij niet gebonden aan een denominatie. Via Jo van Dorp kunt u afspraken maken voor spreekbeurten en cursusaktiviteiten (tel: 079-3314630.) of de contactpagina.
 • Doet Saret nog meer?

  Stg. Saret is ook betrokken bij onderzoek. Zo heeft Jo van Dorp het afgelopen jaar meegewerkt aan een onderzoek naar gemeentestichting in Evangelische gemeenten vanuit DAWN Nederland en verrichte men eerder onderzoek naar de situatie in Zuid-Holland. Binnenkort hopen we dit opnieuw te doen voor Zuid-Holland. Stg. Saret heeft binnen haar team meerdere disciplines aanwezig. Alle teamleden hebben langere ervaring met gemeente en zendingswerk in verschillende situaties en landen. Dat betekent dat wij u kunnen helpen met adviezen op het gebied van gemeentewerk, maar ook juridische en fiscale zaken kunnen daarin betrokken worden. Vaak verwijzen wij ook weer door naar professionele (christelijke) deskundigen, waar we goede kontakten mee onderhouden.
 • Wat is de verbinding tussen Saret en boekhandel de Goede Herder?

  In 1998 raakten wij bij dit project betrokken vanuit stg. Saret. Dit project had toen een stimulans nodig voor groei en vernieuwing. Inmiddels is deze boekhandel uitgegroeid tot een middelgrote christelijke boekhandel en vormt het een (zelfstandig) onderdeel van onze aktiviteiten.
 • Wie zijn de mensen achter Saret?

  Het bestuur wordt gevormd door:
  • Mr. Dick Karssen (voorzitter)
  • Drs. Wim de Kok (penningmeester)
  • Ir. Hans Dercksen (secreraris)
  • Jo van Dorp (dagelijkse leiding)
  Als u meer vragen heeft, kunt u ons die rustig stellen.